Everything Everything

Everything Everything


Autor: Nicola Yoon
Nakladatelství: Corgi
Rok vydání: 2015 (originál)

Výsledek obrázku pro everything everything book




Maddy je alergická na svět. Nesmí vycházet ven a když se s ní chce někdo setkat musí projít dekontaminací.


Sedmnáctiletá dívka Maddy žije spokojený a v celku nudný život, čte knihy, učí se.. to se, ale změní když se do vedlejšího domu nastěhuje nová rodina se synem jménem Olly.

Její nemoc zjistily, když byla Maddy ještě miminko, samozřejmě, že by chtěla chodit ven, připravovat se na univerzitu mít normální život normálního teenagera. Ale Maddy ví, že to se nikdy nesplní tak si svůj život učí brát tak jak je. Den svých osmnáctých narozenin prožívá stejně jako každý rok s matkou, která ji za každou cenu miluje a chce ji chránit.


The only thing i know for sure is that this, being here with Olly, being able to love him and be loved by him, is everything.




Několik dní po jejích narozenin se do vedlejšího domu nastěhuje rodina se synem jménem Olly. Tento kluk Maddy přímo fascinuje a je to to jediné vzrušení v jejím nudné stereotypním životě. Nejdříve si spolu začnou psát maily, ale Maddy s Ollym chtějí víc.

Knížku jsem si pořídila v anglickém jazyce protože má přenádhernou obálku, kterou, bůh ví proč, české nakladatelství změnilo k nepoznání. Kniha vypráví o lásce, ale také o tom, že život, který žijete někde zavření není žádný život. A Maddy si ho chce vzít zpátky ať to stojí co to stojí.


Hodnocení:
7,5/10